Avantajele implanturilor dentare

Implanturile dentare sunt alegerea potrivita pentru persoanele ce doresc sa inlocuiasca un dinte pierdut sau rupt. Exista cateva moduri de a rezolva aceasta problema.

1) Pacientii pot trai fara acel dinte pierdut, insa nu ar fi tocmai o alegere buna – deoarece acest lucru va afecta atat aspectul individului, cat si modul in care acesta mesteca si consuma alimente.

2) O alta varianta este folosirea protezelor totale sau a protezelor partiale. Acestea pot asigura un aspect mai placut indivizilor insa sunt supuse unor limitari functionale.

3) A treia varianta este folosirea unei coroane ce este ancorata de radacina dintelui, si umplerea spatiului ramas gol cu un material stomatologic. Aceasta optiune este de regula una temporara.

Daca sunteti deja in cautarea unui dentist in Sibiu pentru a rezolva aceasta problema, va sugeram sa nu va grabiti si sa luati in calcul si varianta urmatoare:

In loc sa apelati la una din cele trei optiuni enumerate mai sus,  ar putea lua in considerare optiunea realizarii unui implant. Implanturile dentare se realizeaza in urma unor proceduri restaurative ce duc la rezultate extraordinare. Exista insa si unele dezavantaje pentru aceasta procedura. Luand in considerare faptul ca, conform http://www.dentistionline.ro 40% din adultii cu varsta cuprinsa intre 35 si 44 de ani si-au pierdut cel putin un dinte, merita sa privim avantajele implanturilor dentare, pentru a putea lua o decizie potrivita.

Avantaje

  • Aspect – Implanturile dentare vor oferi unei persoane cel mai natural aspect posibil pentru dintele pierdut. Acestea au aceasi culoare cu dintii naturali si nu sunt fixate cu ajutorul unor carlige sau suruburi de metal.
  • Distrugere – Cand optati pentru proteze sau sisteme de prindere prin pivoti este posibil sa afectati si alti dinti in afara celui pe care doriti sa-l restaurati. Implanturile dentare nu vor afecta in niciun fel dintii invecinati, comportandu-se exact ca si un dinte natural.
  • Longevitate – Implanturile dentare vor rezista mai mult decat orice alte proceduri restaurative. Rata de functionalitate a unui implant dentar este de 98% in primii 10 ani si de 95% in urmatorii. Imbinarea dentara dureaza de regula unul sau doi ani iar protezele isi pierd din functionabilitate dupa primii 5 ani.
  • Puterea muscaturii – Implanturile dentare vor oferi unei persoane aceasi muscatura puternica precum dintii naturali si nu vor cauza erodarea osului in timp. Protezele dentare nu pot oferi decat jumatate din forta, aceasta depreciindu-se in timp.

1 thought on “Avantajele implanturilor dentare

  1. Si eu ma gandesc de mult la un implant, dar marturisesc ca imi este frica, am auzit tot felul de povesti neplacute.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *